CAFFETTERIA AREA
CAFFETTERIA AREA

press to zoom
FLOORPLAN
FLOORPLAN

press to zoom
CIRCULATION PLAN
CIRCULATION PLAN

press to zoom
1/18

GUANZHOU - CHINA

cloud dcs

CITY HQ

Office space

INTERIOR DESIGN
AND BRANDING

室内设计和品牌设计案例:

云硕科技公司广州总部办公室

中国广州​

This project has been designed after the construction of the data center head quarter of the same company – Cloud DCS – in Nasha, and it is taking inspiration from it regarding the main guide lines of the concept .

The location is very prestigious because the office is going to occupy the entire floor of the of the 57th floor of the building …… this is famous for being the first air-conditioning green building thanks to a very sophisticated technology of natural conditioning of air.

We take advantage of the rounded lines of the  building by designing the most efficient floor plan as it is layered around the circular corridor: this solution allows the most dynamic method for the floating of the information. As the principle of internet demonstrates, the centrality of a pole of information distributes  information more efficiently. The office sections are along the principal round corridor while in the “cut bout’ corner area are concentrated the panty and relax islands also to break down the continuity of the open office area. In order to bread down the continuity of the open office area we also designed some semi-translucent fabric dividers which contained an LED fabric allowing changing color according to the hour of the day. The concept also is defined by the brand ID color identity already defined by the data center project including 8 tones of blue used for the artwork of the bespoke carpet which is dramatically juxtaposed to the absolute white of all the rest of the project architectural surface expert for the sentry glass expression glass laminate of the glass partitions containing a fading of blue.

Designed by | Alberto Puchetti – Arboit Ltd.

该项目是云硕科技公司位于广州的新总部,设计是继南沙总部完成后所做的,故以南沙总部的概念和色系作为主导。位置是广州市天河区内有名的珠江城大厦内,该大厦是全球最节能的摩天大楼之一,以非常先进的冷吊顶空调技术所闻名。

由于大厦的外型并不是方方正正的,平面图上,外走廊和办公室内走廊的空间更接近于圆弧型;而云硕科技公司的总部占了57楼的全层,故最有效的空间规划就是把大厦的外走廊和办公室的内走廊融合在一起处理,节省空间之余容许了流畅而高效的资讯传输。办工桌沿着环形的走廊分布,而休憩和聚会的空间则巧妙地分散在不同的角落里;桌椅间同时安排了半透光LED软屏风,以确保空间的节奏绝不是一成不变或平铺直叙的。特制的LED屏风可按一天里不同的时份改变颜色。

 

办公室里采用的所有颜色都是从品牌的标志颜色中选取的,包括定制地毯上的8度不同深浅调的蓝。除了地毯上的颜色和分隔器上的渐变蓝色玻璃,主要的建筑面皆为白色。

空间设计 | Alberto Puchetti – Arboit Ltd.

​​