INDUSTRIAL SPACE 1
INDUSTRIAL SPACE 1

Inside the data center a new concept of factory is here proposed: why not developing an interior design concept into a pipe room? The intricate design of the pipes painted different colors are balanced by the digital artwork printed on the wall. The theme is changing the factory from a sad depressing productive place to a happy, positive productive place. Hallways in between data centers rooms are defined by artworks, colors and graphic suggesting the concept of traveling through the skies

press to zoom
INDUSTRIAL SPACE 3
INDUSTRIAL SPACE 3

press to zoom
ARTWORK HALL 4
ARTWORK HALL 4

press to zoom
INDUSTRIAL SPACE 1
INDUSTRIAL SPACE 1

Inside the data center a new concept of factory is here proposed: why not developing an interior design concept into a pipe room? The intricate design of the pipes painted different colors are balanced by the digital artwork printed on the wall. The theme is changing the factory from a sad depressing productive place to a happy, positive productive place. Hallways in between data centers rooms are defined by artworks, colors and graphic suggesting the concept of traveling through the skies

press to zoom
1/18

NANSHA - CHINA

CLOUD DCS

FACTORY

INTERIOR DESIGN
AND BRANDING

Inside the data center a new concept of factory is here proposed: why not developing an interior design concept into a pipe room? The intricate design of the pipes painted different colors are balanced by the digital artwork printed on the wall. The theme is changing the factory from a sad depressing productive place to a happy, positive productive place.    

Hallways in between data centers rooms are defined by artworks, colors and graphic suggesting the concept of traveling through the skies. Along with some leisure areas for break time within the typical floor plan the intent of the project is to transform an impersonal work-place in a more joyful kind of work space to introduce maybe for the first time in a Chinese factory the vibe of the “work and live” : not just an efficient place but also friendly and positive to create a more human type of atmosphere.  


​Designed by | Alberto Puchetti – Arboit Ltd.
Pictures by | Dennis Lo