ANGULAR FACADE
ANGULAR FACADE

press to zoom
VIEW FROM THE BEACH
VIEW FROM THE BEACH

press to zoom
STREET VIEW 5
STREET VIEW 5

press to zoom
ANGULAR FACADE
ANGULAR FACADE

press to zoom
1/10

KOH SAMUI - THAILAND

Seventh SKY

phrase 2

LOW-RISE CONDOS/

 

Master-Planning,

Architecture and

Landscape Design

建筑设计,总体规划和园境设计案例:
七重天低层公寓度假区
泰国苏梅岛达灵岩

Briefing of Villas resort project located on a very steep loot overseeing a beautiful bay gives the opportunity to create prime quality holiday housing based on a layout of overlapping terraces to expose the first floor living area towards the west to enjoy the sunset light and bedrooms’ second floor area towards east to enjoy the morning light.. 20.000 sqm master plan’s design includes individual villas, clubhouse as well as small apartment’s low-height condos.

Villa’s layout is characterized by overlapping terraces. First floor living area is exposed towards west, south-west to enjoy the sunset light and second floor area faces east, south east to let bedrooms be illuminated by the soft morning light. By studying the shape of landscape and associating its angular profile to the cultural heritage of Thai traditional patterns the villa’s layout came up as a natural choice.

The gabion stone wall marking the sides of the property ensures total privacy between villas and renders the living space as a welcoming nest protected from winds. The front outdoor area includes an infinity pool and garden opening up to the view of the bay. The side courtyard garden, shaded by the “brise-soleil” wooden beans and protected by the gabion wall by one side and by the volume of the house by the other offer a more livable outdoor space for lounging and relaxing. Despite the row villa scheme the side garden solution allow natural illumination and ventilation to enter the interiors by the side as well in addition to the main front and back facades.

Unlike the concrete block aesthetic of the standard hospitality architecture in Thailand this project aims to melt architecture and landscape by defining the design of these terraces through angular lines inspired by the shape of Taling Ngam’s shore. The intent of the project is to deliver a visually low impact architectural intervention and to relate to the site’s landscape design.

By studying the shape of landscape and associating its angular profile to the cultural heritage of Thai traditional patterns the villa’s layout came up as a natural choice.

Designed by | Alberto Puchetti for Arboit Ltd.

项目是一个总体20,000平方米的度假区规划,当中包括独立别墅,会所以及低层公寓式住宅,位于苏梅岛南面一个非常陡峭的海岸上。地理位置的优势提供了一个难得的机会给设计师打造一个一流景观的度假区。别墅沿岸线座落,平台结构半悬在崖上向海面延伸,层层上叠的建筑结构把内部空间分割成一楼的生活区以及二楼的卧室​​区。方位上经过精心的考虑,生活区可欣赏到日落时的金色夕阳,卧室区则享尽日出时明媚的晨光。

对周边的景观和海岸轮廓的观察,启发设计师将棱角分明的岸线线条和泰国传统图腾联想在一起,及后自然而然的套用在别墅的设计当中。

别墅两侧的石笼壁 确保别墅的隐私度之余,亦是一道保护起居空间不被强风吹袭的屏障。别墅前面的室外空间包括一个无边际游泳池和可全方位观赏海湾景色的花园。而侧庭院空间的一侧处于石笼壁的保护之下,另一侧罩在别墅建筑的阴影下,和主花园相比较不受海边的风势形响,又安装了木制的百叶遮阳棚,提供可谓宜居的半户外的空间。尽管别墅一排并列在海岸边,但侧庭院的设计巧妙的解决了通风问题,日光亦可以透过侧庭院进入室内,加上从正面和背面引入的光线,足以提供日间所需的室内照明。

不同于泰国到处可见和环境格格不入的混凝土方块式建筑,别墅层层叠叠的结构和平台不规则的形状和达灵岩棱角分明的岸线相互呼应,务求让建筑和环境能相互融合。

空间设计 | Alberto Puchetti – Arboit Ltd.