VIEW FORM THE SEA
VIEW FORM THE SEA

press to zoom
VIEW FROM THE SEA 2
VIEW FROM THE SEA 2

press to zoom
SIDE VIEW 2
SIDE VIEW 2

press to zoom
VIEW FORM THE SEA
VIEW FORM THE SEA

press to zoom
1/13

KOH SAMUI - THAILAND

Seventh SKY

phrase 3

ROW-SCHEME VILLAS/

 

Master-Planning,

Architecture and

Landscape Design

建筑设计,总体规划和园境设计案例:
七重天联排别墅
泰国苏梅岛达灵岩

Along the south-west shore of Koh Samui, terraced loot over looking Taling Ngam Bay is the location for a six row scheme villas. The land surface is not very generous .

therefore properties need to be designed to make the best use of the available space. This project is part of a 20.000 sqm resort design including individual villas, clubhouse as well as small apartment’s low-height condos.

Given the limited land surface the design choice of angular shape allows to fit the wavy terraced landscape of the shore as well as is inspired by the typical texture of Thai fabric design. This angular masterplan allows each building to open up as much as possible its elevations towards the bay. Angular shape of infinity pool and outdoor area is framed by a gabion wall and a screen of concrete panels supporting a water feature.

 

Like theatrical scenes these inclined concrete panel block the view towards next villa’s terrace to preserve neighbors’ privacy and at the same time open up to the eastern view of the bay.

An internal courtyard allows natural light and ventilation on each room along the full length of the building.

Unlike the concrete block aesthetic of the standard hospitality architecture in Thailand this project aims to melt architecture and landscape by defining the design of these terraces through angular lines inspired by the shape of Taling Ngam’s shore.

The intent of the project is to deliver a visually low impact architectural intervention and to relate to the site’s landscape design.

Designed by | Alberto Puchetti for Arboit Ltd.

一连六间的联排别墅座落在苏梅岛的西南海岸的一片台地上,完美俯瞰达灵岩。项目是一个总体 20,000 平方米的度假区规划,当中包括独立别墅,会所以及低层公寓式住宅。别墅座落的地理位置虽然景观吸引,但要在台地上建设联排别墅,先要突破台地本身的限制。


设计师从海岸棱角分明的轮廓和传统泰式布艺图腾中获得微发,舍弃一般方方正正的建筑外型而除用之字形的折返式线条安排别墅的座落方式,终于突破总体规划上的限制,允许每个建筑的主立面在有限土地面上皆可一一面向海面。

每栋别墅前的无边际泳池和室外范围皆由石笼和混凝土板排列而成的百叶屏风分隔,并缀有流水景造型。巨形百叶屏风的倾斜角度也经过精心的计算,阻隔了旁边别墅的景观以保护各别墅使用者的隐私之余,巧妙的把视线引向海湾东部怡人的景色。


尽管总体规划上布局紧逼,限制颇大,这样的方案仍然允许每个房间沿建筑物的全长自然采光和通风。不同于泰国到处可见和环境格格不入的混凝土方块式建筑,别墅层层叠叠的结构和之字形的联排方式与达灵岩棱角分明的岸线相互契合,务求让建筑和环境能相互融合并尽可能不干预现有景观。


空间设计 | Alberto Puchetti – Arboit Ltd.