WEGO HALLWAY
WEGO HALLWAY

press to zoom
ELEVATORS LANDING
ELEVATORS LANDING

press to zoom
THEME OF LABYRINTH
THEME OF LABYRINTH

press to zoom
WEGO HALLWAY
WEGO HALLWAY

press to zoom
1/10

TAIPEI - TAIWAN

wego HOTEL

restaurant

INTERIOR DESIGN

室内设计案例:
薇阁汽车旅馆餐厅
2005 台湾台北

We Go hotel doesn’t really have a specific theme nevertheless we could say that the generic feeling of this place is the fantasy world. The atmosphere is surreal and the client asked for a romantic restaurant dedicated to lovers. In the history of garden design labyrinths have always been the places for the lovers to meet. In this project I tried to redefine this romantic theme in a contemporary way. Instead of Greek sculptures there are art toys painted in gold and instead of fake box plants there is a soft structure made of green carpet, foam layers and wood to define the concentric layout of the tables. In this way it is possible to organize the space in a quite effective way, fill the space with a shape and ensure privacy between tables. Ceiling is actually following the same lay-out of the floor plan featuring a “milky way” of led lights. At the center of this concentric layout there is a big pillar hidden inside a surreal lovers ‘meeting tower.

Client asked to design a very discrete space. Costumers entering the room by car through the private garage would allow the maximum privacy. Corridors are very large, they need to have dividers to articulate space and create a visual filter to protect the privacy if more costumers happen to be in the corridor at the same time. Concept of the corridor is the “Crystal Forest”.  The dark space of the corridor is divided in the center by bamboo sticks wrapped by fabric made of crystals and spotlights are just directed to the door and the crystal dividers. 


Designed by | Alberto Puchetti – Arboit Ltd.

WEGO酒店的设计并没有单一的特定主题,但总的来说以异想世界为题,希望为客人留下难忘的的体验。酒店的顶楼设有餐厅,酒店方面特地提出了餐厅需要是浪漫而隐密的要求。在经验的文学和剧目里,花园是一个典型的爱侣约会的地点,这个花园的意像在这里以现代的手法呈现出来。大型的艺术品被漫漆成金色,厚软的绿色地毯像草坡一般,餐桌与餐桌之间以迷宫般的形式分隔开,顾虑到使用者的隐私之余也营造出梦幻的用餐气氛。整个空间的规划同时亦反映在天花的规划上,并以LED排列出漫天的星河作点缀。在这个放射式的空间分布中央,隐藏了一条巨大的柱子,那是供恋人在星空下相会的塔楼。


在这个项目上,隐私是一个非常重要的考虑,故除了设计规划上安排了让使用者可以直接开车进入私人车库和房间之外,走廊也是非常宽阔,中间以屏风相隔,以确保有人多时亦能互不干扰。走廊以水晶森林作为概念,昏暗的走道内闪着彩光的竹枝交错相间,射灯只聚焦在门号及屏风之上。
​​
空间设计 | Alberto Puchetti for branding agency DEM, inc.